I lördags var det tjejkväll hos mig! Det bjöds på sushi, ost och kex, frukt och mini cupcakes. Och massor av vin såklart! När jag gör cream cheese frosting så använder jag mig alltid av philadelphiaost. Den är god och inte alltför dyr. Den här gången hade jag dock mascarponeost hemma, sen jag gjort italiensk pizza dagen innan. Det vart så sjuk krämigt och gott. Dubbelt så dyr dock, så får användas vid speciella tillfällen :)
Har ni inte röstat på min New York tårta, gör det nu! ;) http://www.pimpmytarta.se/?id=1419 fyller du även ut namn och adress osv, så kan du vinna tårtor från almondy! :)
Vaniljmuffins:
100 g smör
1,75 dl socker
1 ägg
1,75dl mjöl
1 tsk bakpulver
3tsk vaniljsocker
1 ägg
1,75dl mjöl
1 tsk bakpulver
3tsk vaniljsocker
1 vaniljstång
1 krm salt
1dl mjölk
1dl mjölk
Vispa smör och socker luftigt. Vispa sedan ner ägget och blanda ordentligt. Skär en skåra i vaniljstången och skrapa ner fröna i bunken och vispa. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd sedan ner mjölblandningen och mjölken om vartannat. Börja och avsluta med mjölet. Rör med en slickepott tills det precis blandats. Grädda på 180 grader i ca 20 min, eller tills en provsticka kommer ut ren. (ca 12 min för minisar)
Super krämig Vaniljfrosting:
100g Mascarponeost
60g smör
ca 5 dl florsocker
1 tsk vaniljessens eller 1 ½ msk vaniljsocker
Vispa smör och ost luftigt i några minuter. Vispa sedan ner florsocker lite i taget och tillsist vaniljen. Spritsa ut på cupcakesen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar