måndag 8 oktober 2012

Mjuk Pepparkaka Med Royal Icing


Köpte fina höstiga rosor i lördags och fick sån lust att baka något höstigt. Det blev en god mjuk pepparkaka med royal icing. :) Är ju med i en tårttävling och tävlar om en new york resa. Min ligger för tillfället på 2:a plats av ca 1000 bidrag :) Så rösta gärna på min new york tårta här ! http://www.pimpmytarta.se/?id=1419

Mjuk peppakaka:
110 g smör
2 ägg
1 dl Farinsocker
1 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
2 tsk ingefära
1 tsk nejlika
1 tsk vaniljsocker
1½ dl creme fraische 
½ dl mjölk

Smält smör och låt kallna. Vispa ägg, socker och farin luftigt, vispa sedan ner smöret lite i taget. Blanda mjöl, vanilj, bikarbonat och kryddor i en bunke. Rör sedan ner mjölblandingen och creme fraiche om vartannat. Blanda tillsist i mjölken för en lite lösare smet. smörj en kakform (avlång, rund, eller sockerkaksform) häll i smeten och grädda på 180 grader i ca 40 min, eler till en provsticka kommer ut ren. Garnera gärna med lite glasyr :)

Royal Icing:
2 äggvitor
2 tsk pressad citron
ca 2-3 dl florsocker

Rör alltsammans till en jämn glasyr. Är den för rinnig, tillsätt mer florsocker och blir den för tjock, tillsätt mer äggvita.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar