Jag åt sånna gula kick lakristsgodis häromdagen och tänkte att fan vad citorn och lakrits är gott ihop ändå. Inte bara mm ja det smakar okej utan riktigt menat förvarandra. Skulle smaker kunna gifta sig med varandra skulle citron och lakrits lätt göra det. Okej nu börjar jag svamla.. vad jag försöker att säga är att jag skulle vilja ha en cupcake med de smakerna. Så det var ju bara att sätta igång.
Jag slängde ihop diverse bakvaror och det slutade med citronmuffins (som förmodligen kan vara de godaste citronmuffinsen som någon nånsing lagat) Tänkte först ha en lakritsfrosting men hmm.. det påminde förmycket om några lakritsshot jag druckit för mycket av ett par gånger, så den slängdes ;) Istället blev det en citronfrosting toppad med saltlakritsflager och rivet citronskal. LEGENDARISKT APGODA var dem, i brist på bättre formulering. Okej, jag ska sluta surra och ge er receptet..
Citronmuffins:
100 g smör
1,75 dl socker
1 ägg
2msk saft från en citron
rivet skal från 1 citron
1,75dl mjöl
1 tsk bakpulver
3tsk vaniljsocker
1 krm salt
1dl mjölk
Vispa smör och socker luftigt. Vispa sedan ner ägget och blanda ordentligt. Tillsätt citronsaft och rivet citronskal. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd sedan ner mjölblandningen och mjölken om vartannat. Börja och avsluta med mjölet. Rör med en slickepott tills det precis blandats. Klicka ut i formar och grädda på 180 grader i ca 15-18 minuter
Citronfrosting:
100g philadelphia
60 g smör
5dl florsocker
2 msk saft från en citron
rivet skal från en halv citron
Vispa smör och philadelphia luftigt. Vispa sedan ner florsockret lite i taget och tillsätt tillsist citronsaft och skal. Blir det för rinnigt blanda ner mer florsocker.
Spritsa på cupcakesen och riv lite citron skal över. och sprinkla över saltlakritsströssel, hackade saltlakritsgodisar, eller nåt annat saltlakrisit du vill ha :)
Jag tycker att du har riktigt bra och enkla recept - inget överarbetat Leila-tjafs och ändå blir det alltid gott. Jag har nyss bakat dina citron-laktritsmuffins - succé!!! Brukar också baka dina julcupcakes oavsett årstid! Tack för en superbra sida!
SvaraRadera//Linda
Tack! julcupcakes kan ätas oavsett årstid =D
RaderaVilken grym blogg du har, älskar den! Citron och lakrits är väldigt som gjorda för varandra, håller med till hundra procent. :) Det här receptet måste testas, snarast!
SvaraRaderaTack! ja det tycker jag du ska :)
Radera