Jag har bott i Norge i snart 4 år och i bland händer det ju att man längtar hem till Sverige. I morgon är det den svenska nationadagen, vilket inte firas nämnvärt. Där har norrmännen övertaget.. Men även om vi inte springer runt i folkdräkter, sjunger och springer runt med svenska flaggor så kan man ju fira lite i det tysta med dessa cupcakes. Jag menar jag kan ju inte baka för norska nationaldagen och sen inte för min egna!
Anywho, 6:e juni eller inte, detta är fantastiska blåbärsmuffins med en vit chokladfrosting. Jag använde samma recept som till citonmuffinsen men la i färska blåbär också. Det blev inte alls så surt som med frysta blåbär utan smakade friskt och gott. Här kan man egentligen sluta om man vill, men jag ville ha frosting också!
Blåbärmuffins:
100 g smör
1,75 dl socker
1 ägg
2msk saft från en citron
rivet skal från 1 citron
1,75dl mjöl
1 tsk bakpulver
3tsk vaniljsocker
1 krm salt
1dl mjölk
1dl färska eller frysta blåbär
Vispa smör och socker luftigt. Vispa sedan ner ägget och blanda ordentligt. Tillsätt citronsaft och rivet citronskal. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. Vänd sedan ner mjölblandningen och mjölken om vartannat. Börja och avsluta med mjölet. Rör med en slickepott tills det precis blandats. Fyll smet och blåbär om vartannat i formarna och grädda på 180 grader i ca 15-18 minuter
Vit Chokladfrosting:
90 g smör
100g philadelphia
100g vit choklad
2,5 dl florsocker
Smält chokladen över vattenbad på lågvärme. Den får inte bli för varm, då smälter smöret. Vispa smöret ljust och luftigt och häll långsamt ner den smälta chokladen. Vispa och tillsätt sedan philadelphian. Vispa ett par minuter och vispa tillsist ner florsockret och eventuell färg.
Bre ut eller spritsa på cupcakesen.
Tack för receptet! Ser supergott ut, måste testas!
SvaraRaderavarsågod, det är dom :)
Radera