Macarons:
120 g äggvita
30g socker
150g florsocker
150g mandelmjöl
150 g socker (till
sockerlag)
½ dl vatten
Mät upp alla
ingredienser i små skålar. Sila igenom mandelmjölet och florsockret ett par
gången och rör sedan i hop det i en bunke med 60 g av äggvitan.
Häll 150g socker och
vatten i en kastrull och låt koka upp till sockerlag, tar ca 5 minuter. Ställ åt
sidan och vispa snabbt ihop resten av äggvitan med 30g socker till ett skum och
häll sedan försiktigt ner sockerlagen samtidigt som du vispar. Vispa tills det
blivit maräng.
Blanda sedan ner
marängen i mandelsmeten och rör om med en slickepott. Spritsa ut på 5 kronors
stora klickar på en pappersklädd plåt. Grädda på 160 grader ca 10-12 minuter.
(ha en annan tom plåt under plåten med macarons, ska göra att de inte
spricker) Låt svalna och fyll med tex nutella, sylt eller frosting.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar