söndag 6 maj 2012

Cherry Blossom Macarons



Har funderat på att införskaffa sån macaron matta, men det känns lite som att fuska tycker jag. Grejen med macarons är ju att det ska vara trixigt och att man måste vara så noga. Nu finns det alla möjlig hjälpmedel, var på ica och de hade till och med en macaron-färdig mix. Eller ja det är ju bra för de som gillar det. But not in this kitchen! Vi fortsätter på cherry blossom temat, cherry blossom macarons! Macaronerna är fyllda med samma marshmallow frosting som cupcakesen i det förra inlägget.

Macarons:
120 g äggvita
30g socker
150g florsocker
150g mandelmjöl
150 g socker (till sockerlag)
½ dl vatten

Mät upp alla ingredienser i små skålar. Sila igenom mandelmjölet och florsockret ett par gången och rör sedan i hop det i en bunke med 60 g av äggvitan.
Häll 150g socker och vatten i en kastrull och låt koka upp till sockerlag, tar ca 5 minuter. Ställ åt sidan och vispa snabbt ihop resten av äggvitan med 30g socker till ett skum och häll sedan försiktigt ner sockerlagen samtidigt som du vispar. Vispa tills det blivit maräng.

Blanda sedan ner marängen i mandelsmeten och rör om med en slickepott. Spritsa ut på 5 kronors stora klickar på en pappersklädd plåt. Grädda på 160 grader ca 10-12 minuter. (ha en annan tom plåt under plåten med macarons, ska göra att de inte spricker) Låt svalna och fyll med tex nutella, sylt eller frosting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar