Macarons:
120 g äggvita
30g socker
150g florsocker
150g mandelmjöl
150 g socker (till sockerlag)
½ dl vatten
Mät upp alla ingredienser i små skålar. Sila igenom mandelmjölet och florsockret ett par gången och rör sedan i hop det i en bunke med 60 g av äggvitan.
Häll 150g socker och vatten i en kastrull och låt koka upp till sockerlag, tar ca 5 minuter. Ställ åt sidan och vispa snabbt ihop resten av äggvitan med 30g socker till ett skum och häll sedan försiktigt ner sockerlagen samtidigt som du vispar. Vispa tills det blivit maräng. Och helst inte när rummet är fuktigt ;-)
Blanda sedan ner marängen i mandelsmeten och rör om med en slickepott. Spritsa ut på 5 kronors stora klickar på en pappersklädd plåt. Grädda på 160 grader ca 10-12 minuter. (ha en annan tom plåt under plåten med macarons, ska tydligen göra att de inte spricker) Låt svalna och fyll med tex nutella, sylt eller någon god frosting.
Jag har en tävling på min sida som jag tror att du skulle gilla ;)
SvaraRaderahttp://sockertussen.blogspot.se/2012/03/vinn-en-whoopie-matta-macaron-matta.html