10 + grader och sol! Då får man ju lust att göra en sommartårta.. Jag fick i allafall lust att göra en sommartårta, med en massa frukter och bär. Den skulle egentligen vara fylld med lemoncurd, för att få en frisk smak av citron. Well, let's just say there was a slight mishap and now it's gone.. Men den är fylld med daimmousse vilket inte är helt fel det heller. Täckt med min favorit vaniljfrosting och pyntad med Färska hallon, jordgubbar, stjärnfrukt, kiwi, physalis citronmeliss och blommor jag gjort av sugarpaste.
Vaniljbotten (3 tjocka bottnar):
115g smör (rumstemp.)
5 dl socker
8½ dl mjöl
3 tsk bakpulver
3,75 dl iskallt vatten
4 tsk vaniljsocker
4 äggvitor (hårt vispade)
Vispa äggvitor till ett hårt skum och ställ åt sidan.Vispa smör och socker till en fluffig massa. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt vatten och mjölblandingen i smöret växelvis. När allt är blandat vänd ner de hårt vispade äggvitorna och rör tills det precis blandat sig. Smöra en eller flera formar och fördel ut smeten. Grädda varje botten på 175 grader i ca 25-30 min. (Jag använde en 20 cm form, det blev 3 tjocka bottnar och jag gräddade dem i 25 min.)
Vaniljfrosting:
400g philadelphia
200 g osaltat smör
2 pkt florsocker (1kg)
2 tsk vaniljextrakt
2tsk citronsaft
Vispa smöret tills det är mjukt och krämigt. Blanda i philadelphian och vispa tills smeten är luftig. Vispa sedan ner florsockret lite i taget. Vispa tillsist ner vanilj och citronsaft. Bred ut över kakan.
Jag blir sååå inspirerad av din blogg!! detta recept måste jag prova.. nu skall jag bara få tid och tillfälle till att baka själv! inte helt lätt med en 9 mån dotter ;o) fast hon sover ju ibland...
SvaraRaderaåh tack! =) Ja man får passa på när man kan! Jobbar 6 dagar i veckan, men så fort jag har en ledig stund försöker jag svänga ihop något ;)
SvaraRaderaär verkligen imponerad och inspirerad av din blog du har flera tårtor som både ser väldigt vackra ut och smaskiga som tusan=)
SvaraRaderaTack! :)
Radera