Karamellsås: (ca 3 dl)
2,5 dl socker
0,6 dl vatten
1 msk sirap
1 dl grädde (ljummen, värm några sekunder i mikron)
Blanda socker, sirap och vatten i en tjockbottnad kastrull. (bäst för att inte bränna fast) låt koka på medium värme tills sockerlagen fått en ljusbrun färg. Ta av från plattan innan det bränner och tillsätt den ljumma grädden. Var försiktig det kommer bubbla våldsamt. Rör karamellen till en jämn smet och häll över i en värmetålig skål eller glasburk. Låt svalna.
Tips! Ska du anvvända karamellen till macarons se till att den är ordentligt kyld, annars kommer locken på macaronsen bara glida av och allt blir en enda röra ;)
Hej, har precis försökt mig på din karamellsås men den har bara blivit rinnig.. något tips på vad som kan ha gått fel? :P
SvaraRaderahmmm... det har aldrig hænt mig :P Men kanke hade inte sockerlagen kokat tillræckligt. Den ska vara en brunaktig færg, tar kanske 10 minuter. Annars kan du prøva att tillsætta lite mindre grædde, det borde gøra den tjockare :)
SvaraRadera