onsdag 12 oktober 2011

Chokladtårta


Den tredje tårtan jag gjorde är en chokladtårta med chokladmouse. Klädd i ett lager med vaniljsmörkräm och sedan täckt i sugarpaste. Alla tårtorna är miniatyrer, jag menar jag kan inte äta huuur mycket som helst.

Tårtbotten (Räcker till en normal hög botten.)
2ägg
Mjöl
Socker
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker

En tårtbotten gjord på lika delar. Ta fram tre lika stora glas och knäck äggen i det ena. Fyll upp det andra med socker och det tredje med mjöl, så alla glasen har lika mycket innehåll. Vispa sedan ägg och socker tills det är vitt och luftigt, ca 10 minuter.  Blanda mjöl med bakpulver, kakao och vaniljsocker. Vänd sedan ner i smeten. och rör med slickepott tills allt precis blandat. Häll smeten i en 22 cm smord form. Grädda ca 25-30 minuter på 175 grader.

Vanilj smörkräm:
60 g smör
100 g philadelphia
5 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt (eller vaniljsocker)

Vispa smör och philadelphia tills det är ljust och fluffigt. tillsätt florsocker och vispa till en jämn smet. Och vispa tillsist i vaniljen.

Dom är ganska söt när dom är små. 2 personer kan dela på en tårta. Jag gjorde en vaniljbotten och en chokladbotten och gjorde sen 6 små bottnar av dom. En vanilj, en choklad och en vanilj/choklad tårta :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar