tisdag 18 december 2012

Jultårta; Vaniljbotten Med Kanelfyllning Och Marängfrosting



Här är receptet på jultårtan. Tog med den på en fest i lördags och den uppskattades! Har bara mobilbilder av denna eftersom den skulle iväg så fort den var färdig, så han inte fota.

Tårtbotten:
Bestå av den här sockerkaksmeten x2. Det blev två tjocka 15 cm bottnar, eller så kan det bli två tunna 20 cm bottnar.

Kanelfyllningen:
80 g smör
100 g philadelphia
5 dl florsocker
1-2 msk kanel

Vispa smör och philadelphia luftigt. vispa ner kanelen och sedan florsocker lite i taget tills du fått önskad konsistens.

Marängfrosting:
3 äggvitor
2dl socker
1½ tsk citronsaft
1 tsk vanilj essens

Sätt en rostfri skål över en panna med sjudande vatten. Vispa äggvitorna över vattenbadet och tillsätt sockret lite i taget. och vispa sen ner citronsaft och vanilj. Fortsätt vispa flera minuter tills sockret har smält (känn mellan fingrarna) och du har en fluffig maräng. ta av från värmen och fortsätt vispa tills marängen svalnat. Bred ut över kakan.

Julgranar:
Julgranarna har jag gjort av sånna kex man har glass i. Jag har bott i norge alldeles för länge för jag kommer verkligen inte på vad de heter i sverige. Is-kjeks heter det här. glassstrutar? jaja ni förstår..

Smält vit choklad eller vita candymelts, häll ut på en tallrik och rulla kexen i detta. Rulla dem sedan i strössel. Enkelt va? :D "julkulorna" har jag doppat i choklad och pillat på efteråt. Inte lika lätt..





3 kommentarer:

  1. Så påhittigt med Glasstrutarna! Jättefint!

    SvaraRadera
  2. Mycket fin tårta! Har gjort liknande granar av glasstrutar, ja de heter så, fast med mörk choklad och non stop. Blir jättefint :-) /Emma

    SvaraRadera