Snart påsk! Då lämnar jag oslo ett par dagar och åker hem till norrland. Istället för att ligga bakis i sängen hela dagen klev jag upp och påskpysslade lite, like the nerd I am. Mini choklad cupcakes med marsipan frosting. Och små kycklingar som jag gjorde av sugarpaste. Väldigt påskigt, och gott! Trevlig bakismat också! Tog inte så många bilder eftersom jag tappade ner fatet och alla blev mos :( Men men, smakar gott ändå, så allt var ju inte förlorat..
Chocolate cupcakes:
(ca 10 stora eller 20-25 mini)
50 g smör
1½ dl socker
1 ägg
3 tsk vaniljsocker
1 dl varmt vatten2 msk kakao
2 1/4 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
Vispa det rumstempererade smöret och sockret mjukt och luftigt. Tillsätt ägget och vaniljsockret och vispa till en jämn smet. Blanda vamt vatten och kakao tills det löst sig och vispa sedan ner det i smeten. Sikta ner övriga ingredienser och vänd försiktigt ned dem tills allt blandat sig. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till cirka hälften. Minimuffins: Grädda på 150 grader i cirka 15 minuter. Stora muffins: grädda på 180 grader ca 20 min. De är klara när en sticka kommer ut ren. Ta ut dem och låt svalna helt på galler.
Marsipanfrosting:
100g philaldelphia
50g smör
150g marsipan
5dl florsocker
Vispa smör och philadelphia luftigt. Vispa sedan i marsipanen och fortsätt vispa tills smeten är jämn. Vispa ner florsockret. Om den är för rinnig, vispa ner mer florsocker och låt stå i kylen en stund. Spritsa ut på cupcakesen. Och tappa dem inte i backen.. ;)
najs
SvaraRaderaHar du sj gjort kycklingarna?
SvaraRaderajepp, med sugarpaste!
Radera