tisdag 11 oktober 2011

Vaniljtårta med Marängfrosting

Idag har jag bakat tårta. 3 för att vara exakt. Här är i allafall den 1a. Tårta med vaniljbotten, fylld med jordgubbsmousse och täckt med marängfrosting.

Tårtbotten (Räcker till en normal hög botten.)
2ägg
Mjöl
Socker
1 tsk bakpulver
1 vaniljstång
1 tsk vaniljsocker

En tårtbotten gjord på lika delar. Ta fram tre lika stora glas och knäck äggen i det ena. Fyll upp det andra med socker och det tredje med mjöl, så alla glasen har lika mycket innehåll. Vispa sedan ägg och socker tills det är vitt och luftigt, ca 10 minuter. Vispa i frön från vaniljstången.  Blanda mjöl med bakpulver och vaniljsocker. Vänd sedan ner i smeten. och rör med slickepott tills allt precis blandat. Häll smeten i en 22 cm smord form. Grädda ca 25-30 minuter på 175 grader.

Marängfrosting:
3 äggvitor
1½ dl socker
1 tsk vaniljextrakt

Vispa äggvita och socker i en värmetålig skål över sjudande vatten. Vispa tills marängen blivit 65 grader eller tills sockret har löst sig. (känn mellan fingrarna) Ta av från vattenbadet och fortsätt vispa tills det svalnat och blivit hård maräng. Vispa i vaniljextraket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar