Brownie cupcakes med sega smälta marshmallows i mitten och en krispig topp av choklad, walnötskärnor och rispuffar. Intresserad än? Jag har vart frånvarade nu i januari. Operation, jobbsökande och annat har kommit i vägen och för att vara helt ärlig har jag haft noll inpiration till att baka. Men nu är operationen över, jag har ett nytt jobb och inpirationen är tillbaka, så då är det väl bara att köra!
Brownie Cupcakes:
100 g ljuschoklad
100g smör
1,5 dl socker
1 tsk vaniljextrakt (alt. 2,5 tsk vaniljsocker)
2 ägg
1 dl mjöl
1 påse mini marsmallows
Smält smör och choklad i en kastrull och rör till en jämn chokladsmet. Häll över i en bunke. Rör i socker och vanilj. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt i mellan. Blanda i mjölet och rör försiktigt med en slickepott. Fyll muffinsformar och grädda på 175 grader i ca 13 minuter. Ta ut ur ugnen och lägg mini marshmallows ovanpå cupcakesen och grädda ytterligare 5 minuter till. Låt svalna på galler.
Chokladcrisp:
200 g choklad (ljus eller mörk, smaksak)
100 g smör
2 dl hackade valnötskärnor
2dl rispuffar
Smält smör och choklad i en kastrull och blanda ner valnötterna och riset. Klicka ut ovanpå de svalnande cupcakesen. Låt stå i kylen tills de stelnar.
Tackar för detta fina recept. Så goda. Lena
SvaraRaderaSå bra =)
RaderaHej! Är riktigt sugen på att baka dessa till mig och några kompisar, men jag undrar, ungefär hur många blir det?
SvaraRaderaTacksam för svar!
Linn
Hej! Minns inte exakt, men har för mig att det var runt 10 st. =)
Radera