onsdag 14 september 2011

Whoopie pies med jordgubb


Idag gjorde jag whoopie pies. Men jag ville inte göra vanliga vita vanilj whoopies och inte choklad. Så jag slängde i lite jordgubbsmjölk i smeten och det blev jättebra. Vanligtvis hatar jag jordgubbsmjölk och allt annat med jorgubbssmak för den delen. Men det här blev lyckat och det var till och med gott att dricka mjölken till kakorna! Success!!

Whoopie pies med jordgubbssmak:

100g smör
1½ dl socker
1 ägg
3dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2/3dl jordgubbsmjölk
1 droppe pastafärg

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa smöret luftigt i en annan bunke, tillsätt ägget och vispa en stund till. Droppa i färgen och rör om. Tillsätt de torra ingredienserna och tillsist jordgubbsmjölken. Rör tills allt precis blandat sig. Spritsa ut ca 5 kronors stora klickar på en plåt med bakplåtspapper och grädda på 175 grader i ca 7-10 min. Kolla så de inte blir bränd. Låt svalna på galler.

Marshmallow fluff fyllning:

100 g smör
1dl florsocker
1tsk vaniljessens eller 2 tsk vaniljsocker
1 burk marshmallow fluff

Vispa smör och florsocker krämigt. tillsätt vanilj och marshmallow fluff och vispa ordentligt. Spritsa ut på whoopisarna och lägg på locket. Låt de vara som de är eller dekorera dem med glasyr, strössel eller choklad tex.



1 kommentar:

  1. Dem ser och låter goda ut :) och inte lika knixigt som macarons väl? Hur många blir det?

    SvaraRadera