måndag 19 september 2011
Kladdkaka med vit och mörkchoklad
Jag kände för att exprementera lite idag. Eller det gör jag varje gång jag bakar egentligen.. Idag ville jag i allafall ha kladdkaka. Men jag ville inte ha den vanliga standard kladdkakan jag har bakat sen jag var 8. Sååå jag gjorde två olika smeter. En chokladsmet och en vitchokladsmet, med vitchokladglasyr ovanpå. Kakan är i ugnen medan jag skriver det här, så vi ser väl om det lyckas och jag kan publicera det eller om formen åker ut genom fönstret...
Japp den blev delicious! Svår att fota dock, inte det vackraste bakverket :)
Chokladsmet (vanlig kladdkaka)
1 ägg
1½dl socker
2 tsk vaniljsocker
2msk kakao
0.75dl vetemjöl
75g smälts smör
Vispa ägg och socker poröst. Blanda i vanilj, kakao och vetemjöl. Blanda tillsist i det smälta smöret. Rör tills allting blandat sig.
Vitchokladsmet:
100g vitchoklad
75g smör
1ägg
1½dl socker
0.75 dl vetemjöl
Smält smör och choklad i en panna på låg värme. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt chokladblandningen och vetemjöl. Rör tills allt precis blandat sig. Smöra och bröa en form med avtagbar kant. (jag hade ingen form och inget ströbröd men det fick funka ändå) Häll sedan båda smetarna i formen. Grädda i ca 30 minuter på 175 grader i nedre delen av ugnen.
Vitchoklad glasyr:
150g vitchoklad
½ dl grädde
Koka upp grädden. Ta bort kastrullen från värmen och smält ner chokladen i grädden. Bred ut på kladdkakan. Låt kakan stå i kylen ett par timmar. Servera med hallon och grädde.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar