onsdag 21 september 2011

Blue Velvet Cupcakes Med Viol Frosting


Elin har tjatat länge på mig att göra nånting blått. Så idag gjorde jag blue velvet cupcakes. Jag har inte följt något recept utan slängt i ingredienser och testat mig fram, blev bra. Men kanske kunde fått fram den blå färgen liite mer kanske. Blue velvet...  Låter kungligt. Och färgen jag har i heter royal blue, så om man mot förmodan får besök av kungligheter är detta det ultimata bakverket att bjuda på i suppose.

Blue Velvet Cupcakes:
150 g smör
3dl socker
2 ägg
1 dl mjök
½ dl grädde
4 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
½msk äppel cider vinäger
1 msk kakao
10 ml blå pasta färg
en droppe lila färg
2/3 tsk äppel cider vinäger
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljextrakt

Blanda mjölk, grädde och ½ msk vinäger i en skål och ställ åt sidan. Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt efter varje. Blanda kakaon och färgen till en massa och tillsätt i sockersmeten, vispa in färgen ordentligt. Blanda mjöl, vanlijsocker och lite salt i en bunke. Vispa ner mjölkblandingen och mjölet växelvis. Vispa sedan i vaniljextraket. Blanda bikarbonat med 2/3 tsk vinäger (det kommer skumma)  och vispa ner i smeten. Sätt formar i en muffinsplåt och fyll dem till ca hälften. Grädda på 175 grader i ca 25 minuter.

Frosting:
60g smör
100g philadelphia naturel
5 dl florsocker
1 tsk violessens

Vispa smöret fluffigt och tillsätt philadelphian. Vispa till en jämn smet. Tillsätt florsockret lite i taget och tillsätt tillsist essensen. Vill man ha vanilj frosting, tillsätt vaniljsocker, eller vaniljextrakt. Är frostingen för lös för att spritsa, låt stå i kylen en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar