Här är en annan random uppfinnelse. Uppfinnelse är det ett ord? Uppfinning? Anywho.. Jag höll i vanlig ordning på att röra ihop diverse röror och det resulterade i dessa. Vanilj cupcakes med smält marshmallow och en dumlefrosting med mini marshmallows och vit och mörk choklad flisor. Nu blir ju det ett alldeles för lång namn så jag får kalla dem Marshmallow cupcake med dumlefrosting. Jag har ett standard recept för vaniljcupcakes, men vill försöka blanda ihop det ultimata. Få dom saftigare liksom. moist. moist. moist, hakade upp mig lite... Dessa blev helt okej faktiskt, det närmar dig. För att göra den här frostingen måste man börja dagen innan man ska ha dem, då det i grunden är dumlefluff som ska stå kylt över natten.
Vanilla cupcakes med smält marshmallow fylning:
115 g smör
2½ dl socker
3 3/4 dl mjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl mjölk
½ dl grädde
1 ägg
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vaniljextrakt
ca 100 g Stora marshmallows
Sätt ugnen på 180 grader och ställ formar i en muffinplåt. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker. tillsätt rumstempererat smör, mjölk, grädde, äggen, vaniljextrakt och vispa till en jämn smet. Fyll formarna till lite mer än hälften och grädda i ugnen ca 20-24 minuter, tills en sticka kommer ut ren. Smält 100g marsmallows över vattenbad. Gör en grop i de svalnade cupcakesen och klicka i marsmallows i varje. (ett tips är att ha blöta händer, annars fastnar marshmallowsen överallt!)
Dumlefluff med mini marsmallows:
1½ dl grädde
ca 90g dumle
ca 100g mini marsmallows
Smält dumlen i grädde över ett vattenbad. Häll över i lufttät burk och låt stå i kylen över natten. Vispa sedan till ett ett fluff. Tillsätt ca 100g mini marsmallows och rör med en slev. Klicka ut frostingen på cupcakesen. Jag dekorerade de sedan med ett par mini marsmallows och riven vit och mörkchoklad. Hade jag vart liten hade jag velat ha med mig dessa på utflykt i skogen. Känns passande att äta framför en lägereld med alla marsmallows :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar