fredag 9 september 2011

Chokladcupcakes med maräng och vitchoklad smörkräm


Min roomie hade socker cravings häromkvällen, så som den gode vän jag är slog jag genast slag i saken och svängde i hop en plåt med cupcakes.  Chokladmuffins med marängfyllning och vitchoklad smörkräm blev det.. Goda vart dom!


Chokladmuffins:
50g smör
1 1/2dl socker
2tsk vaniljsocker
1 ägg
1dl varmt vatten
2msk kakao
2 1/4dl vetemjöl 
1 1/2tsk bakpulver

Vispa det rumstempererade smöret och sockret mjukt och luftigt. Tillsätt ägget och vaniljsockret och vispa till en jämn smet. blanda vamt vatten och kakao tills ddet löst sig och vispa sedan ner det i smeten. Sikta ner övriga ingredienser och vänd försiktigt ned dem tills allt blandat sig. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll dem till cirka hälften. Grädda den i 180 grader i cirka 25 minuter. De är klara när en sticka kommer ut ren. Ta ut dem och låt svalna helt på galler.
Marängkräm:
2 äggvitor
1dl socker


Vispa äggvitor och socker över vattenbad tills det att sockret har löst sig. Ta bort från värmen och vispa till marängen är kall och hård. Gröp ut ett litet hål hur varje muffin och fyll igen med maräng. Enklast om man använder sprits.


Vitchoklad smörkräm:
100g vitchoklad
2 äggulor
2dl florsocker
2tsk vaniljsocker
200g osaltat smör
ev. någon droppe pastafärg

Smält den vita chokladen, ställ åt sidan. Vispa det rumstempererade smöret fluffigt. Sikta ner florsockret och vispa tills det är vitt och luftigt. Tillsätt vaniljsocker och och vispa sedan ner äggulorna och chokladen. Vispa i färgen. Spritsa på Cupcakesen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar