tisdag 3 juli 2012

Sugar Town Cake Pops

    
Slash som cake pop ;)

Började göra en rulltårta idag, men den blev bränd så blev inget. Men i stället för att kasta den, använde jag den till att göra cake pops. Haha det är lite som att leka alltså, typ pyssla med pärlor, modellera och grejer. Fast med strössel och marsipan i stället! Det finns ingen regel för hur cake pops ska vara eller se ut. Bara att köra på som man vill. Man behöver i allafall nån slags kaka, något frostingaktigt och choklad att doppa i. Och man behöver pinnar..

Cake pops:
En färdig gräddad tårtbotten, sockerkaka, muffins eller som jag hade i dag, rulltårta
Valfri frosting, tex vaniljfrosting
1 påse candy melts, eller 300g choklad
Klubb pinnar, eller grillpinnar tex

Smula sönder kakan i en bunke och blanda ner frostingen. Rulla till bollar och lägg på en tallrik. Doppa pinnar i lite smält choklad och stick ner i popsen. Ställ i frysen några minuter så de blir lite fastare. Smält choklad i micron eller över vattenbad och doppa sedan cake popsen. Låt rinna av en stund (upp och ner) Placera dem tex i en avlång bakform fylld med socker. Pynta efter tycke :)

Vaniljfrosting:
100 g creme cheese
80g smör
ca 4-5 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
Vispa smör och creme cheese fluffigt och vispa sedan ner florsockret och tillsist vaniljen.


2 kommentarer:

  1. Men åh! Grymma cakepops Emma! Om jag ska ha nån tillställning nån gång får du komma till sthlm och baka och ta en whisky ;)

    SvaraRadera