Gjorde först citronmuffins med choklad men de blev lite konstiga i konsistensen. Vet inte vad det är med mig nu för tiden, ain't got no mojo working. Efter de misslyckade muffinsen gjorde jag vanliga hederliga vaniljmuffins. Men eftersom jag tycker det är otroligt tråkigt att äta så fyllde jag dem med daim mousse och toppade med en creeme cheese frosting med vaniljsmak. Inte så tråkigt längre. Gjorde både vanliga muffins och mini muffins. Någon tyckte jag skulle baka för den nya prinsessan och jag tycker de söta miniatyr cupcaksen passar utmärkt, dekorerade med glitter och rosa pärlor :) De är som gjorde för en prinsessa, eller ja de passar ju utmärkt att fira vem som helst med! ;)
Vaniljmuffins:
200g smör
2 dl socker
2 ägg
1½ tsk vaniljextrakt (3 tsk vaniljsocker)
3½ dl mjöl
3/4 tsk bakpulver
1krm salt
1 3/4 dl mjölk
Vispa smör och socker luftigt. Vispa sedan ner ett ägg i taget och blanda ordentligt i mellan. vispa sedan ner vanilj. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vänd sedan ner mjölblandningen och mjölken om vartannat. Börja och avsluta med mjölet. rör med en slickepott tills det precis blandats. Klicka ut i formar och grädda på 180 grader i ca 15-18 minuter. (Blir ca 16 muffins eller massor med minimuffins..)
Vaniljfrosting:
100 g creme cheese
80g smör
ca 4-5 dl florsocker
1 tsk vaniljextrakt
Vispa smör och creme cheese fluffigt och vispa sedan ner florsockret och tillsist vaniljen.
Gör egen eller köp färdig choklad mousse och rör ner daimkulor (om du inte har daim mousse i butiken vill säga) gröp ur muffinsen med spara överdelen som lock. Fyll muffinsen med en tesked mousse och sätt på locket. spritsa sedan över frostingen.
Hej!
SvaraRaderaAng. vaniljfrostingen...måste man använda vaniljextrakt eller kan man använda vanligt vaniljsocker?
Mvh Anna S
Vaniljsocker går utmärkt att använda! =) bara jag som har hang ups på essenser ;) Men är det 1tsk essens skulle jag ta ca 3tsk vaniljsocker =)
RaderaJag gjorde nästan dessa igår (gjorde lite eget) och måste säga att de blev skitgoda. Vaniljfrostingen var mumma och hade härlig konsistens! :D
SvaraRaderammm visst är den :)
RaderaÄr det meningen att man ska smälta margarinet, eller ha det som det är? Kanske en dum fråga, men är rätt ny på det här med bakning så jag känner mig lite osäker :)
SvaraRaderahej! nej det ska vara luftemperatur :)
Radera