Cheesecake fyllning:
100 g creame cheese
5 dl florsocker
1tsk vanilj
Vispa alla ingredienserna till en slät massa. Ta sedan en tesked och klicka ut små bollar på en tallrik. Låt sedan stå i frysen ca 2 timmar.
Red velvet cookies:
125g smör
1,25 dl socker
1,25 dl farin
1 ägg
1 tsk vanilj
4 dl mjöl
1tsk bikarbonat
1tsk bikarbonat
½ dl kakao
2 tsk röd pastafärg eller 2 flaskor röd karamellfärg
Vispa smör, socker och farin luftigt och vispa sedan ner ägg och vanilj. Vispa i den röda färgen. Blanda mjöl, bikarbonat och kakao i en bunke och vänd ner det i smeten. Ta en bit av degen (så stor du vill att kakan ska vara) och platta ut den i handen. Lägg en tesked av den frysta fyllningen i mitten och täck den med degen. Rulla försiktigt till en boll och lägg på en papperklädd plåt. Platta till dem lite föriktigt på plåten och grädda på 180 grader i 10-14 minuter beroende på storlek.
Topping:
100g vitchoklad
Smält chokladen och ringla över de svalnade kakorna.
Nice! Ska absolut prövas!
SvaraRaderaTycker jag absolut, Dom är riktigt goda! :)
SvaraRaderaJag gör en red velvetcake, grundrecept som vanlig sockerkaka mer röd karamellfärg och lite kakao, vi ahr mycket mörkare kakao än i usa så det får man ta hänsyn till, sen har i ca 1 msk vinäger och bakpulvret sist, då bubblar det och ska ge extra fluff och lite syra. Ovan på och ev ett lager i mitten av amerikansk frosting, vaniljssocker, smör, lite mjölk ioch floursocker. Jag brukar ha riven kokos ovanpå forstingen bara för att den ska hålla sig kritvit och vara lättare att tranportera. mums!
SvaraRadera